Over dierenwelzijn

Voor fitte en vrolijke huisdieren
Een bodembedekker is voor konijnen en knaagdieren letterlijk en figuurlijk de basis van dierenwelzijn. Want wat er op de bodem van het hok ligt, beïnvloedt hun gezondheid, (speel)gedrag en comfort. Zorg er daarom voor dat je het beste product gebruikt in de kooi van bijvoorbeeld je hamster, cavia of tamme rat, of in het konijnenhok. Waarom zijn Cotton N Card en Cotton N Cotton de beste keuze?
 
Cotton N Card en Cotton N Cotton voorkomen gezondheidsproblemen
Deze bodembedekkers zijn stofvrij, zacht en absorberend. Ze voorkomen longproblemen, irritatie van ogen en huid, en voetzoolproblemen. En doordat ze vocht extreem goed absorberen, is het hok altijd droog. Daardoor is de kans veel kleiner dat je huisdier ziek wordt.
 
Cotton N Card en Cotton N Cotton bevorderen natuurlijk (speel)gedrag
Deze bodembedekkers vormen een laag waarin dieren lekker kunnen ravotten, tunnels graven, zich verstoppen en nestjes maken. De dieren kunnen zich gedragen zoals in de natuur en daar worden ze gelukkig van.
 
Cotton N Card en Cotton N Cotton bieden bescherming en comfort
In dit zachte materiaal voelen dieren zich veilig en comfortabel. Deze bodembedekkers isoleren goed, blijven droog, voorkomen vervelende geurtjes en geven je huisdier beschutting.
 
Het gevaar van traditionele bodembedekkers: wat kun je beter niet gebruiken?

  • Zaagsel/houtsnippers, want deze materialen kunnen longproblemen veroorzaken, irritatie van ogen en huid, voetzool problemen, leveraandoeningen en andere aandoeningen.
  • Harde korrels, zoals kattenbakkorrels, want die verhogen de kans op beschadiging van de voetzolen en op irritaties, en ze bieden geen warmte en nestelmateriaal.
  • Stro, want dat kan longproblemen veroorzaken en irritatie van ogen en huid.

Contact met Cotton N Card

Heeft u vragen of opmerkingen? Wij staan u graag te woord.
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Ga naar contact

Contact

T. 00 - 32 - 33 049 525
E. info@cottonncard.com

Adres
Kievitplein 20 C 12
2018 Antwerpen
België

Bel me terug

Heeft u een korte vraag en wilt u dat wij u terug bellen? Laat dan uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Naam

Telefoon

loading

Cotton N Card
Je wilt natuurlijk het beste voor je huisdier. En dat begint bij de basis: een prettig verblijf en een goede bodembedekker. Maar wat is een goede bodembedekker voor in de kooi of het hok? Daarvoor moet je weten wat voor het dier het beste is. Kies daarom voor Cotton N Card.

Cotton N Card